Viesistabas kulinārijas kursā "Smalkas uzkodas vīna ballītei" mūsu šefpavārs Gatis Grosbergs dalījās ar ļoti interesantām receptēm.
Mums ļoti patīk divas no tām. Ēdienos nav daudz sastāvdaļu, kā arī tie ir viegli un ātri pagatavojami šajos jaukajos vasaras mēnešos.
Šeit receptes un gatavošana:
Arbūzs ar Dor Blu siera krēmu un valriekstiem (10 personām)
Nepieciešams:
Arbūzs 1kg
Dor Blu siers 100g
Svaigais siers bez piedevām (Philadelfia vai Kārums) 360g
Valrieksti 50g
-
Arbūzu sagriež palielos kubiņos un ar mazu tējakrotīti vai ābolu seržu izņēmēju izdobj vidū bedrīti
-
Blenderī sablendē kopā svaigo sieru un Dor blu sieru
-
Valriekstus sasmalcina un sausā pannā sagrauzdē
-
Ar pārtikas uzgali pilda siera masu arbūza kubiņos un virsū uzbirdina grauzdētos valriekstus
Prosciutto ar zemenēm, rukolas pesto uz Ciabatas grauzdiņiem (10 personām)
Neieciešams:
Prosciutto 10 šķēles
Svaigas zemenes 300g
Rukola 80g
Olīveļļa 50ml
Indijas rieksti 50g
Ciabata 10 šķēles
-
Svaigo rukolu, Indijas riekstus un olīveļļu sablenderē viendabīgā masā
-
Maizes šķēles ieliek cepeškrāsnī 180C uz 5 minūtēm, pēc izņemšanas apsmērē ar rukolas pesto
-
Zemenes sagriež šķēlītēs un liek uz maizes
-
Pa virsu kārto Prosciutto šķēles
Lai Jums priecīgi svētki! Un viss izdodās!