Divas vieglas un interesantas vasaras uzkodas

Viesistabas kulinārijas kursā "Smalkas uzkodas vīna ballītei" mūsu šefpavārs Gatis Grosbergs dalījās ar ļoti interesantām receptēm.

 Gatis Grosbergs

Smalkas uzkodas vīna balītei

Mums ļoti patīk divas no tām. Ēdienos nav daudz sastāvdaļu, kā arī tie ir viegli un ātri pagatavojami šajos jaukajos vasaras mēnešos.

Šeit receptes un gatavošana:

Arbūzs ar Dor Blu siera krēmu un valriekstiem (10 personām)

Arbūzs ar Dor blu sieru un valriekstiem

Nepieciešams:
Arbūzs 1kg
Dor Blu siers 100g
Svaigais siers bez piedevām (Philadelfia vai Kārums) 360g
Valrieksti 50g

  • Arbūzu sagriež palielos kubiņos un ar mazu tējakrotīti vai ābolu seržu izņēmēju izdobj vidū bedrīti

  • Blenderī sablendē kopā svaigo sieru un Dor blu sieru

  • Valriekstus sasmalcina un sausā pannā sagrauzdē

  • Ar pārtikas uzgali pilda siera masu arbūza kubiņos un virsū uzbirdina grauzdētos valriekstus

Prosciutto ar zemenēm, rukolas pesto uz Ciabatas grauzdiņiem (10 personām)

 Prosciutto ar rukolas pesto un zemenēm uz Ciabatas grauzdiņa

Neieciešams:
Prosciutto 10 šķēles
Svaigas zemenes 300g
Rukola 80g
Olīveļļa 50ml
Indijas rieksti 50g
Ciabata 10 šķēles

  • Svaigo rukolu, Indijas riekstus un olīveļļu sablenderē viendabīgā masā

  • Maizes šķēles ieliek cepeškrāsnī 180C uz 5 minūtēm, pēc izņemšanas apsmērē ar rukolas pesto

  • Zemenes sagriež šķēlītēs un liek uz maizes

  • Pa virsu kārto Prosciutto šķēles

 vīna uzkodas


gatavs

Lai Jums priecīgi svētki! Un viss izdodās!

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu:

Uzdot Jautājumu

UZDOT JAUTĀJUMU

...
  • Gatavo kopā ar šefpavāru
  • Gatavo kopā ar šefpavāru-speciālais piedāvājums
  • Bāra meistarklase
  • Vecmeitu ballīte
  • Vīna degustācija
  • Svētki
  • Seminārs
  • Bērnu pasākums
  • Telpas
  • Prezentācijas pasākums
  • Kulinārijas kurss