Divi lieliski putnu gaļas ēdieni ģimenes viesībām

Putnu gaļas ēdieni no šefpavāra Raita Ivanova krājumiem labi noderēs, ja plānojat ģimenes viesības

Raitis Ivanovs

Medū cepta pīles krūtiņa ar siltajiem zaļo pupiņu lazdu riekstu salātiem

Pīles krūtiņa

Sastāvdaļas 4 porcijām:

~Pīles krūtiņas 2 gab

~Zaļās pākšu pupiņas 800g

~Uz sausas pannas nograuzdēti lazdu rieksti 150g

~Medus 1 ēdamkarote

~Sojas mērce 1 ēdamkarote

~Sarkanvīns 150 ml

~Olīveļļa 2 ēdamkarotes

~Lazdu riekstu eļļa 1 tējkarote

~Ķiršu etiķis 1 tējkarote

~Sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

~Pīles krūtiņas ieberzē ar sāli un pipariem pēc garšas no abām pusēm un uz pannas apcep.

~Pirmo apcep pusi ar ādu uz leju

~Pannā pīlei pievieno medu, sojas mērci un sarkanvīnu, cep visu kopā apmēram 2 minūtes

~No mērces izņem pīli un liek uz 5 minūtēm karstā cepeškrāsnī 180C 

~Pannā atlikusī mērce vārās uz vidējas uguns vēl apmēram 3 - 4 minūtes

~Zaļās pupiņas nomazgā un verdošā sālsūdenī noblanšē 2 minūtes

~Pupiņas izņem no ūdens, pievieno olīveļļu, lazdu riekstu eļļu, ķiršu etiķi un sasmalcinātus lazdu riekstus. Sāli un piparus pievieno pēc garšas

Šefpavāra padoms

~Pīles fileju nedrikst pārcept, ja pilnībā izcepta tā kļūst sīksta. Vēlamā pasniegšanas kondīcija ir vidēji apcepta

~Ziemā var izmantot arī saldētas zaļās pupiņas, bet, protams, garša būs mazāk izteiksmīga

 

Ar pistāciju riekstiem pildīta vistas rulete pasniegta ar kartupeļu Parmezāna biezeni, krāsnī ceptiem ķiršu tomātiem un blanšētiem brokoļiem

Vistas rulete

Sastāvdaļas:

~Atkauloti vistas šķiņķi 4 gab

~Cūkas maltā gaļa 400g

~Pistācijas 50g

~Svaigs timiāns, rozmarīns un pētersīlis apm. 20g katrs

~Kūpināts bekons, sagriezts plānās šķēlēs 4 šķēles

~Sarkanvīns 200ml

~Kartupeļi 1kg

~Sviests 150g

~Rīvēts Parmezāna siers 100g

~Ķiršu tomāti 12 gab

~Ķiploks 2 daiviņas

~Olīveļļa 1 ēdamkarote

~Svaigs brokolis 1 gab

~Sāls, pipari pēc garšas

~Pārtikas folija

Gatavošana:

~Sagatavo maltās gaļas masu, sajaucot kopā malto gaļu, sakapātas, sausā pannā apgrauzdētas pistācijas, sakapātu timiānu, pētersīļus, sāli un piparus

~Vistas šķiņķus uzklāj uz gaļas dēlīša, pēc garšas uz abām pusēm ber sāli un piparus  

~Ar karoti ieklāj maltās gaļas masu pa vidu vistas šķiņķim garenā slejā

~Sarullē katru vistas šķiņķi atsevišķā maksimāli ciešā rullītī

~Izklāj četrus A4 izmēra folijas gabalus, mazliet ieļļo ar olīveļļu un katras folijas vidū vertikāli  izklāj divas bekona šķēles

~Vistas rullīti liek horzontāli folijai un bekona šķēlēm pa vidu un cieši sarullē. Folijas galus aizgriež kā konfektes papīru

~Verdošā ūdenī vāra folijas rullīšus apmēram 25 minūtes

~Izņem vistas ruletes no katla, atdzesē istabas temperatūrā, tad ieliek uz pusstundu ledusskapī pilnībā atdzist

~Kad ruletes pilnībā atdzisušas, tās izņem no folijām, sagriež porcijas lieluma gabalos un panņā apcep no visām pusēm, kamēr bekons kraukšķīgs. Izņem no pannas

~Pannā ielej sarkanvīnu un pavāra, līdz šķidrums reducējies un alkohols izgarojis, pievieno ēdamkaroti sviesta

~Vāra kartupeļus. Kad tie gatavi izspež kartupeļu biezeni, pievieno sviestu un Parmezāna sieru, kārtīgi samaisa veidojot vienmērīgu masu

~Ķiršu tomātus liek cepampannā, apslaka ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem, pannā blakus tomātiem noliek ķiploku daiviņas un svaigu rozmarīna zariņu. Cep karstā cepeškrāsnī 180C apmēram 5 minūtes

~Brokoļus sadala pa ziedkopām un verdošā sālsūdenī noblanšē apmēram 2 minūtes

~Visas sastāvdaļas kārto porcijās

Viesistaba serviss

 Lai Jums izdodas garšīgi!


Komentāri

Autorizēties, lai komentētu: Facebook Twitter Google+ draugiem.lv