Pirmais kulinārijas kurss kopā ar uztura speciālistu Ansi Zaueru

Pagājušajā sestdienā aizsākām jaunu kulinārijas kursu sēriju par tēmu - kā ēst veselīgi darba dienu vakaros.

Kursa pirmajā daļā ar informāciju un savām zināšanām dalījās Profesora J. Ķīša estētiskās dermotoloģijas klinikas jaunais un mūsdienīgais uztura speciālists Ansis Zauers

Šajā reizē viņš stāstīja kāpēc Vidusjūras diēta ir derīga un veselīga un kā pagatavot Vidusjūras garšvielas mājas apstākļos, lai ar tām aizvietotu sāli

Kopā ar viesiem gatavojām citronu un apelsīnu piparus, kā arī bazilika pesto

Galvenās atziņas:

Vidusjūras ēšanas režīms ir iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un ir slavens ar to, ka Vidusjūras reģiona iedzīvotāji dzīvo visilgāko mūžu un vismazāk slimo ar sirds un asinsvadu slimībām, kas mūsu reģiona iedzīvotājiem ir visizplatītākās

~~~

Vidusjūras diētas pamatā ir visdažādākie dārzeņi, pākšaugi un graudaugu izstrādājumi. Ierobežota daudzuma piena produkti un jogurts. Zivis un putnu gaļa vien dažas reizes nedēļā un sarkanā gaļa tikai dažas reizes mēnesī

~~~

Sāli aizvieto ar ķiplokiem , dažādiem dabīgi aromatizētiem pipariem un visu veidu garšaugiem. Sāls nedrīkst pārsniegt 5 g dienā

~~~

Ēdienkartē vajadzētu izmantot ne vairāk kā 20 ml olīveļļas dienā. Cepšanai vislabāk izmantot rafinētu olīveļļu, salātiem - nerafinētu

~~~

Dienā tiek ieturētas 5 ēdienreizes ar salīdzinoši mazu daudzumu ēdiena

~~~

Pilsētas iedzīvotājiem vajadzētu uzturā lietot vairāk pākšaugu, jo tie satur pektīnvielas, kas palīdz organismam izvadīt piesārņojumu

~~~

Vērtīgākais Vidusjūras diētas dārzenis - tomāts. To vajadzētu ēst kopā ar mazu daudzumu olīveļļas, kas palīdz tomātos esošo karotīnu pārvērst A vitamīnā

 

Kulinārijas kursa otrajā daļā ar šefpavāru Gati Grosbergu gatavojām 3 veselīgus ēdienus

Nākamie šī kursu cikla pasākumi notiks 18. februārī plkst 12:00 un 18. martā plkst 12:00

Pasākumu studijā Viesistaba, Rīgā, Citadeles ielā 3

Pieteikšanās

E-pasts: rezervacijas@viesistaba.lv

Telefons: 23777419

Mājas lapā: 

http://viesistaba.lv/viegli-pagatavojami-edieni-darba-dienu-vakariem-kopa-ar-uztura-specialistu-ansi-zaueru1

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu: Facebook Twitter Google+ draugiem.lv