Divas fantastiskas šokolādes desertu receptes no musu šefpavāra Raita Ivanova recepšu grāmatas, kuras šefpavārs mācīja mūsu viesiem šokolādes desertu kursā.
Klasiskais šokolades fondants
Sastāvdaļas
Tumšā šokolāde 70% 200g
Sviests 200g
Cukurs 120g
Augstākā labuma kviešu milti 100g
A kategorijas olas 6 gab
Gatavošana
~Sviestu kopā ar šokolādi izkausē ūdens peldē
~Cukuru sakuļ ar olām viemērīgā masā
~Abas masas sajauc kopā
~Iesijā un iejauc miltus
~Fondanta folijas formiņas (nopērkamas Gemoss veikalos) ierīvē ar sviestu un iekaisa mazliet miltu
~Sagatavoto masu ielej 3/4 no formiņas tilpuma
~Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200C 5 - 6 minūtes
Šefpavāra padoms
~Neizceptas fondantu porcijas var sasldēt un glabāt saldētavā līdz pat 2 mēnešiem.
~Sasaldēti fondanti jācep apmēram 15 minūtes
Tumšās šokolādes kūka ar baltās šokolādes mērci
Sastāvdaļas
Kūkai
Tumšā šokolāde 70% 385g
Cukurs 385g
Sviests 200g
A kategorijas olas 8 gab
Mērcei
Baltā šokolāde 100g
Saldais krējums 50ml
Gatavošana
~Sviestu kopā ar šokolādi izkausē ūdens peldē
~Cukuru sakuļ ar olām viemērīgā masā
~Abas masas sajauc kopā
~30 cm tortes formā ieklāj cepampapīru un ielej sagatavoto masu
~Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200C cep 25 - 30 minūtes kamēr gatava
~Mērcei izkausē balto šokolādi un pielej klāt saldo krējumu
Šefpavāra padoms
Karsta kūka būs lipīga un juks laukā, tāpēc vēlams atdzesēt kūku līdz pat diennakti ilgi, liekot to ledusskapī, tad tā būs viegi izņemama no formas, sagriežama un izskatīsies skaisti.
Lai Jums labi garšo!!!