Āzijas stilā marinēti burkāni. Gatavo pats

Sastāvdaļas:

1,5kg burkāni
210g cukurs
710ml rīsu etiķis
525ml ūdens
10gab garenas ingvera šķēles (apmēram 10cm gabals)
5gab zvaigžņu anīss
2gab ķiploka daiviņas
2 tējk. sāls
1gab čili pipars

Gatavošana:

~Burkānus nomizo un sagriež salmiņos
~Ingveru nomizo un gareniski sagriež šķēlēs
~Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlēs
~Čili piparu sagriež šķēlēs (var izņemt sēklas, ja vēlas maigāku marinādi)
~Katlā lej etiķi un ūdeni, pievieno cukuru, zvaigžņu anīsu, sagriezto ķiploku, ingvera un čili šķēles, sāli un visu uzvāra
~Izņem zvaigžņu anīsu un noliek malā
~Karstajā marinādē ieliek burkānus un 2 minūtes pavāra, noņem no uguns
~Tikmēr sterilizē sagatavotās burkas
~Ieliek katrā burkā zvaigžņu anīsu
~Piepilda burkas ar burkāniem un pārlej ar marinādi
~Aizvāko un karsē 10-15 minūtes
~Atstāj uz 12 h atdzist
~Noņem metāla klipšus

Pasniegšana:

Marinētie burkāni ir kraukšķīgs un gards papildinājums visdažādākajiem salātiem
Tāpat tie lieliski iederas vrapos, sviestmaizēs un tako
Varat tos baudīt kā piedevu pie gaļas ēdieniem vai vienkārši ēst no burkas

Uzglabāt tumšā vēsā vietā apmēram gadu
Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām

Skaistās Weck burkas, citu nepieciešamo inventāru vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija

Recepti realizēja un demostrēja: Inga Ezergale

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu:

Uzdot Jautājumu

UZDOT JAUTĀJUMU

...
  • Gatavo kopā ar šefpavāru
  • Gatavo kopā ar šefpavāru-speciālais piedāvājums
  • Bāra meistarklase
  • Vecmeitu ballīte
  • Vīna degustācija
  • Svētki
  • Seminārs
  • Bērnu pasākums
  • Telpas
  • Prezentācijas pasākums
  • Kulinārijas kurss