Citronu marmelāde. Gatavo pats

Sastāvdaļas:

400g citroni (bio vai eko)
700g cukurs
900ml ūdens

Gatavošana:

~Citronus ar dārzeņu mizotāju nomizo
~Miziņas sagriež sīkās strēmelītēs
~No nomizotajiem citroniem izspiež sulu
~Nomizotās un izspiestās citronu pusītes iesien marlē (izveidojot sainīti)
~Sagrieztās miziņas, sulu un marles sainīti liek katliņā un uz lēnas uguns vāra, līdz miziņas kļūst mīkstas – apmēram 1- 1,5 h
~Izņem un cītīgi nospiež marles sainīti
~Pieber cukuru un turpina lēnām vārīt, līdz marmelāde sāk sabiezēt – apmēram 15 minūtes
~Noliek malā nedaudz atdzesēties
~Tikmēr sterilizē sagatavotās burciņas
~Pilda marmelādi burciņās
~Aizvāko un karsē 10 minūtes
~Atstāj uz 12 h atdzist. Noņem metāla klipšus

Pasniegšana:

Citronu marmelāde ir lieliska piedeva jūsu brokastu galdam - sviestmaizēm, pankūkām, putrām
Droši smērējiet to tortēs un saldajās ruletēs
Cepot krāsnī, apsmērējiet ar marmelādi burkānus vai vistu stilbiņus.
Varat pat to iemaisīt kokteiļos.

Uzglabāt tumšā vēsā vietā apmēram gadu.
Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām.

Skaistās Weck burkas, citu nepieciešamo inventāru un vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija

Recepti realizēja un demostrēja: Inga Ezergale

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu:

Uzdot Jautājumu

UZDOT JAUTĀJUMU

...
  • Gatavo kopā ar šefpavāru
  • Gatavo kopā ar šefpavāru-speciālais piedāvājums
  • Bāra meistarklase
  • Vecmeitu ballīte
  • Vīna degustācija
  • Svētki
  • Seminārs
  • Bērnu pasākums
  • Telpas
  • Prezentācijas pasākums
  • Kulinārijas kurss