Sarkano sīpolu džems. Gatavo pats

Sastāvdaļas:

450g sarkanie sīpoli (3 palieli sīpoli)
2 ēd.k. olīveļļas
50g cukurs
240ml sarkavīns
60ml balzamiko etiķis
½ tējk. sāls
malti melnie pipari

Gatavošana:

~Sīpolus notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlēs
~Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu, ielej olīveļļu un ieber sīpolus
~Pievieno cukuru un cep, līdz sīpoli karamelizējas – apmēram 15 minūtes
~PIelej sarkanvīnu un balzāmetiķi un uz mazas liesmas turpina sautēt, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis – vēl apmēram 15-20 minūtes
~Pieber sāli un melnos piparus, nedaudz atdzesē un liek burciņās

Pasniegšana:

Sarkano sīpolu džemu pasniedz ar burgeriem, ceptu cūkgaļu vai steiku
Tas lieliski papildina siera uzkodas, īpaši brie, zilā vai kazas siera
Varat to pasniegt arī uz grillētām sēnēm

Uzglabāt ledusskapī līdz 14 dienām.

Skaistās Weck burkas un citu nepieciešamo inventāru vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija

Recepti realizēja un demostrēja: Inga Ezergale

Komentāri

Autorizēties, lai komentētu:

Uzdot Jautājumu

UZDOT JAUTĀJUMU

...
  • Gatavo kopā ar šefpavāru
  • Gatavo kopā ar šefpavāru-speciālais piedāvājums
  • Bāra meistarklase
  • Vecmeitu ballīte
  • Vīna degustācija
  • Svētki
  • Seminārs
  • Bērnu pasākums
  • Telpas
  • Prezentācijas pasākums
  • Kulinārijas kurss