Pasākums notiek Ances Dabas mājā!!!
10:00 - 11:00 Ierašanās, kafija un citi atspirdzinājumi
11:00 Festivāla atklāšana Baiba Rudoviča. Fermentēšanas kustības aizsācēja, uztura speciāliste, meistarklašu pasniedzēja
11:15-11:45 Fermentēšana - mūsu veselības un dzīves kvalitātes atslēga. Fermentēšanas nozīme katra cilvēka veselības uzlabošanā un uzturēšanā
Ieva Krole, nutricioloģe, mikrobioma mentore un konsultante
11.45 - 12 :45 Diskusiju klubs. Tēma: Vai mēs varam iztikt bez fermentētiem produktiem un uzturēt labu veselību?
Piedalās un vada: Baiba Rudoviča
Dr. Iveta Rutule Pleša holistiskā zobārste
Silvija Ābele uztura speciāliste, uzturzinātniece, sertificēta GAPS uztura konsultante, veselības grāmatu izdevēja, ķīmijas zinātņu doktore (PhD)
Dr. Linda Brokāne integratīvā onkoloģe
Ansis Zauers Mg.sc.sal Ansis Zauers uztura speciālists, mikrobioma pētnieks, SIA Preimmu dibinātājs
12:45-14:00
Fermentēšana kulinārijā - no vēstures līdz mūsdienām.
Kā mūsdienu Latvijas ēdienu kultūrā sadzīvo gadsimtiem senais fermentēto ēdienu mantojums, globalizācijas ietekme un modernās tendences
Piedalās un vada: Agate Lūse Kulinārijas pasākumu studijas “Viesistaba” vadītāja, kulinārijas vēstures pētniece, meistarklašu pasniedzēja
Diskusiju klubs. Tēma: Kā padarīt fermentētus produktus interesantus un pievilcīgus mūsu ģimenēm?
Rūta Beirote kustības Slow food pārstāve, seno Latvijas ēdienu pētniece, digitālā satura autore
Maija Kaire šefpavāre, konditore, fermentēšanas entuziaste, meistarklašu pasniedzēja
Iveta Galēja vairāku pavārgrāmatu autore, garšaugu un seno Latvijas kulinārijas tradīciju pētniece, herbāliste, žurnāliste
14:00-15:00 Pusdienas, pašu sarūpēta fermentētu produktu degustācija, domu apmaiņa. Laimes aka. Fermentēšanas izejvielu apmaiņas punkts.
15:00 - 19:00
Fermentēšana - no zināšanām uz praksi. Sarunas un individuālas konsultācijas
Garšvielu un garšaugu dažādība. Baiba Grinberga, uztura speciāliste, fizioloģe, "Manas Garšas" radītāja un vadītāja, docētāja Biznesa augstskolā Turība
Sēnes, kristāli, ieraugi un mātes - kā to visu atšķirt, kur izmantot un kā tajā neapmaldīties Baiba Rudoviča
Dabīgais ieraugs - kā pie tāda tikt? Iveta Penele, ierauga maizes grupas un meistarklašu vadītāja, konditorejas tehnoloģijas pasniedzēja
Oksimels un dabīgi raudzēts etiķis - gadsimtiem seni veselības eleksīri - Iveta Galēja
Prebiotiku un probiotiku nozīme un vērtīgākie avoti - Ansis Zauers
15:00 - 19:00 Ko es protu!?
Interesanti un vērtīgi produkti un pakalpojumi, kas saistīti ar fermentēšanu
15:00-19:00 Vakara tirgus