Mūsu šefpavārs Raitis Ivanovs dalās ar divām garšīgām receptēm, kuras viegli pagatavot darba dienas vakarā.
Abus ēdienus var droši glabāt ledusskapī vairākas dienas
Klasiskais rizotto ar jūras veltēm
10 porcijas
Gatavošanas laiks 20 minūtes
Sastāvdaļas:
Rizotto rīsi 800g
Jūras velšu kokteilis 1kg (atsaldēts)
Vidēja izmēra sīpols 1 gab
Sauss baltvīns 0,5l
Zivju buljons 1,5l (bez sāls)
Sviests 200g
Rīvēts Parmezāna siers 400g
Dilles 20g
Olīveļļa cepšanai 1 ēdamkarote
Gatavošanas process:
~Smalki sagriež sīpolu
~Olīveļļu ielej katlā un sautē sīpolu
~Pievieno rīsus
~Ielej baltvīnu un sautē rīsus kamēr vīns izgaro
~Sāk pakāpeniski pievienot buljonu
~Pielej vienu kausiņu un izsautē šķidrumu, tad lej nākamo
~Kad puse no buljona izsautēta, pievieno juras velšu kokteili un turpina pakāpeniski pievienot buljonu
~Kad viss buljons izsautēts katlu noņem no uguns, pievieno sviestu, Parmezāna sieru, smalki sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas
Šefpavara padomi:
Uzmanīgi ar sāli, jo Parmezāna siers ir sāļš
Nedrīkst iet projām no plīts, jo buljonu jāpievieno pakāpenski un visu laiku jāmaisa
Zivju buljonu var izvārīt iepriekš un turēt sasaldētu pa porcijām
Sarkano lēcu zupa
10 porcijas
Gatavošanas laiks 1 stunda
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 0,5kg
Sarkanās lēcas 0,5kg
Liels sīpols 1 gab
Burkāni 300g
Ķiploks 2 daiviņas
Žāvets bekons 200g
Vistas buljons 2,5l
Olīveļļa sautēšanai
Sāls, pipari pēc garšas
Gatavošanas process:
~Dārzeņus un bekonu sagriež smalkos gabaliņos, kopā ar lēcām katlā sautē olīveļļā apmēram 5 minūtes
~Pielej visu buljonu un atļauj visam uzvārīties
~Nogriež mazāku uguni un ļauj dārzeņiem izvārīties mīkstiem
~Pēc tam noņem visu no uguns un sablenderē
~Pievieno sāli un piparus pēc garšas
~Dekorē ar zaļumiem un smaki sakapātu apceptu bekonu
Šefpavāra padomi:
Lai izgatavotu zupas veģetāro variantu izmanto dārzeņu buljonu un nepievieno bekonu. Dekorēšanai izmanto grauzdētu sēklu maisījumu
Lai Jums labi garšo!