Sastāvdaļas:
600g konservēti turku zirņi
400g vārītas bietes
1 liela ķiploka daiviņa
150ml olīveļļa
Sula no ½ citrona
1-2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarote Manas garšas Urfa biber piparu (un vēl mazliet pārkaisīšanai)
Gatavošana
~Turku zirņus nokāš un noskalo
~Vārītas bietes sagriež gabalos
~Ķiploka daiviņu notīra un sagriež
~Turku zirņus, bietes, ķiploku ieliek blenderī, piespiež citrona sulu, pielej olīveļļu,
~pieber sāli un piparus
~Visu sablendē līdz krēmīgai konsistencei
~Ielej burciņā, pārkaisa ar šķipsnu Urfas piparu
Pasniegšana
Biešu humusu par pasiegt kā dipu kraukšķīgiem dārzeņiem, krekeriem vai čipsiem šajā pašā burciņā.
Tāpat tas lieliski garšos ka piedeva pie ceptas pīles krūtiņas, vai jērgaļas kotletēm.
Var ietīt lavašā kopā ar ceptām baklažānu šķēlēm un mīkstu kazas sieru.
Vegāns un veģetārs. Bez glutēna un laktozes.
Uzglabāt ledusskapī līdz 5 dienām.
Skaistās Weck burkas un citu nepieciešamo inventāru vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija
Šefpavāre: Monta Meiere