Sastāvdaļas:
300g cukura
300g saldā krējuma istabas temperatūrā
50g sviesta
1gab tonkas pupiņa
Gatavošana:
~Dziļā metāla pannā vai platā katliņā ieber cukuru un uz vidēji karstas liesmas lēni karsē, līdz cukurs izkusis un kļūst zeltaini brūns
~Strauji maisot, ļoti lēnā strūkliņā pievieno saldo krējumu līdz ērce kļūst viendabīga
~Noņem no uguns, iemaisa sviestu, pieber šķipsniņu sāls un pierīvē tonkas pupiņu
~Lej burciņā
Pasniegšana:
Karameļu mērce lieliski garšo ar saldējumu, ābolu pīrāgu vai šokolādes kūku
Mazliet veselīgākam našķim – baudiet to ar kraukšķīgām ābolu šķēlītēm
Ja vēlies tradicionālāku garšu, Tonkas pupiņas vietā izmanto dažus pilienus vaniļas esenci
Turēt bērniem nesasniedzamā vietā
Uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām
Skaistās Weck burkas, citu nepieciešamo inventāru un izmantotās "Manas garšas" garšvielas vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija
Šefpavāre: Monta Meiere