Šī itāļu stila kūka ir svaiga un ļoti garšīga. Īsts baudījums šinī pavasarī.
Izmantojām augsto formu, jo gribējām izmantot dubultu daudzumu siera masas. Var samazināt daudzumu uz pusi un gatavot kūku mazākā formā, vai veidot atsevišķas kūciņas izmantojot mazas formītes.
Sastāvdaļas:
Mozzarella siera bumbas 5 gab, jeb apmēram 600g
Sviests 150g
Šokolādes cepumi 300g
Želatīns plāksnēs 20g
Citrons 1 gab
Pūdercukurs 200g
Vaniļas cukurs 10g
Saldais krējums 500g (sadalīts 3 daļās 200+40+260)
Svaigas ogas un šokolādes oliņas dekorēšanai (var, protams, izmantot jebko citu pēc gaumes un atbilstoši notikumam)
Nepieciešamais inventārs
Dziļā cepšanas forma
Blenderis un/vai smalcinātājs
Mikseris
Mazs katliņš želatīna un sviesta kausēšanai
Elo Citrin kolekcijas katliņš 12 cm diametrs
Bļodas un karotes
Dr. Oetker Zaļā bļoda
Citrona sulas spiede
Dzeltenā citrusu sulas spiede
Cepeškrāsns pamatnes cepšanai
Ledusskapis kūkas dzesēšanai
Konditorejas uzgalis un maisiņš, ja vēlaties dekorēt ar krēmu kā fotogrāfijās
Nazis, ar ko atbrīvot kūku no formas
Dr. Oetker tortes nazis-lāpstiņa
Formu var izklāt ar cepampapīru, lai vieglāk izņemt kūku no formas
Fotogrāfijās izmantotais inventārs un servēšanas piederumi:
Zilais Verlo Deep Blue kolekcijas šķīvis 18 cm
Deep blue 18 cm
Kūku dakšiņa
Tres kolekcijas kūku dakša
Nerūsējošā tērauda smalkais siets
Fackelmann ogu siets
Weck pudele
Weck 290 ml pudele
Dr Oetker silikona lāpstiņa
Process
- Izkausē visu sviestu
- Ļoti mazā ūdens daudzumā uzbriedina želatīna plāksnes
- Cepumus sasmalcina blenderī
- Cepumus samaisa ar sviestu un iepilda cepšanas formā tos stingri sablīvējot
- Cepeškrāsnī 180 grādos apcep kamēr stingrs (apmēram 10-15 minūtes)
- Smalcinātājā vai blenderī ieliek gabalos sagrieztu Mozzarella sieru, apmēram pusi no pūdercukura, 200 ml saldā krējuma, viena citrona sulu un vaniļas cukuru. Visu sasmalcina vienmērīgā masā
- Apmēram 40g saldajā krējumā izkausē želatīna plāksnes (iepriekš izspiežot lieko ūdeni)
- Atlikušo saldo krējumu kopā ar atlikušo pūdercukuru sakuļ stingrās putās
- Iecilā masā sakulto putu krējumu
- Var dekorēt ar šo pašu masu. Tad, pirms masai ir ticis pievienots želatīns, paņem no masas mazu daudzumu, iepilda konditorejas maisiņā un maisiņu ieliek ledusskapī
- Pievieno izkausēto želatīnu siera maisai
- Pilda maisījumu tortes formā un ledusskapī atdzesē vismaz 2 stundas līdz siera masa sastingusi
- Dekorē kūku ar siera masu, ogām un šokolādes oliņām