Sastāvdaļas:
450g sarkanie sīpoli (3 palieli sīpoli)
2 ēd.k. olīveļļas
50g cukurs
240ml sarkavīns
60ml balzamiko etiķis
½ tējk. sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
~Sīpolus notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlēs
~Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu, ielej olīveļļu un ieber sīpolus
~Pievieno cukuru un cep, līdz sīpoli karamelizējas – apmēram 15 minūtes
~PIelej sarkanvīnu un balzāmetiķi un uz mazas liesmas turpina sautēt, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis – vēl apmēram 15-20 minūtes
~Pieber sāli un melnos piparus, nedaudz atdzesē un liek burciņās
Pasniegšana:
Sarkano sīpolu džemu pasniedz ar burgeriem, ceptu cūkgaļu vai steiku
Tas lieliski papildina siera uzkodas, īpaši brie, zilā vai kazas siera
Varat to pasniegt arī uz grillētām sēnēm
Uzglabāt ledusskapī līdz 14 dienām.
Skaistās Weck burkas un citu nepieciešamo inventāru vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija
Recepti realizēja un demostrēja: Inga Ezergale