Sastāvdaļas:
250g nesālītu zemesriekstu
2 ēd.karotes medus
2 daiviņas ķiploka
½ čili pipars
½ tējkarote sāls
2 ēd.karotes sojas mērce
50ml olīveļļas
50m ūdens
1gab citrons
Gatavošana:
~Zemesriekstus uz pannas cepeškrāsnī apgrauzdē
~Ķiploku notīra un sagriež
~Izspiež citronu sulu
~Visas sastāvdaļas ieliek blenderī un blendē līdz krēmīgai konsistencei
~Ja nepieciešams pievieno papildus eļļu vai ūdeni šķidrākai konsistencei
Pasniegšana:
Zemesriekstu mērce lieliski garšo ar griķu nūdelēm un dārzeņiem
Pamēģiniet to ar vistas filejas vai cūkgaļas iesmiņiem, kā arī kraukšķīgiem tofu gabaliņiem
Lai pagatavotu veģetāru un vegānu versiju, nomaini medu pret cukura sīrupu
Uzglabāt ledusskapī līdz 5 dienām
Skaistās Weck burkas un citu nepieciešamo inventāru vari nopirkt šeit: dzīvesstila veikals Kolekcija
Šefpavāre: Monta Meiere